LE CORDON BLEU, Paryžius

Projekto duomenys

Adresas: Paryžius, Prancūzija
Paskirtis: Kulinarijos mokykla
Įrengimo metai: 2016
Įrengto paviršiaus plotas: 800 m2
Projekto autorius:

Architektų biuras Didier Primard Architecte DPLG, Cachan

Kraštovaizdžio architektas: Régis Guignard, Caulnes
Želdinimo sistema: Miesto daržininkystė, With Floradrain® FD 40-E ir Aquatec® AT 45 pagrindu
Želdinimo detalė

Koncepcija

Prestižinė kulinarijos mokykla „Le Cordon Bleu“ savo naują būstinę Paryžiuje atidarė 2016 m. birželį. Stiklo ir aliuminio pastatas iškilo šalia prekybos centro Beaugrenelle, netoli Eifelio bokšto ir atitinka naujausius aplinkosaugos standartus.
„Le Cordon Bleu“ sujungia naujoves ir kūrybiškumą su tradicijomis. Šiame įspūdingame keturių aukštų pastate su vaizdu į Senos upę kasmet apsilanko daugiau nei 1000 studentų iš daugiau nei 100 šalių. Pastato 800 m² stogas – sodas – daržas yra edukacinės programos dalis ir skirta parodyti mokiniams, kaip miesto aplinkoje auginami vaisiai, daržovės ir žolelės. Be to, ant stogo yra keturi aviliai, vabzdžių viešbutis, sodo ir virtuvės atliekų kompostavimo mašina bei vandens siurblys drėkinimui.

1 Vaisiai ir daržovės

2 Sisteminis substratas ZinCo System Substrate "Lawn" Type

3 Kapiliariniai vamzdžiai ZinCo 100-L1

4 Drėgmę transportuojantis paklotas ZinCo Wicking Mat DV 40

5 Drenažinės drėgmę kaupiančios plokštės Aquatec® AT 45

6 Apsauginis kilimas ISM 50

7 Hidroizoliuota stogo konstrukcija, atspari augalų šaknims